Beeldbellen met jongeren en gezinnen

Beeldbellen met jongeren en gezinnen, sinds corona lijkt het de normaalste zaak van de wereld. Maar hoe laat je beeldbelgesprekken kwalitatief en zonder al te veel stress verlopen? Hoe kies je een applicatie die voldoet aan alle veiligheids- en privacy-voorwaarden? En waar zit nu precies die meerwaarde voor jongeren, gezinnen en voor jezelf als hulpverlener? Tijdens deze online training gaan we stap voor stap aan de slag met beeldbellen. Je maakt kennis met de beeldbelmethodiek, je wordt geïnspireerd door tools die je tijdens het beeldbellen kan inzetten en je leert beeldbellen inzetten in je begeleidingen en op maat van je doelgroep.

Programma

  • Visie en positie op beeldbellen
  • Meerwaarde in jouw praktijk
  • Randvoorwaarden van beeldbellen
  • Beeldbellen in stappen
  • Specifieke situaties vanuit de eigen praktijk
  • Praktijkoefeningen

Meer weten? Bekijk deze getuigenis van een jeugdhulpverlener.

Type
Titel
Auteur(s)
Omschrijving
Link
polygon icon
Heb je als medewerker vertrouwen in beeldbellen?
Pattyn, E., Bocklandt, P., Claeys, H. & De Coninck, S.

Via deze vragenlijst kan je inzicht krijgen in de houding van medewerkers ten opzichte van professioneel beeldbellen. Het peilt naar verschillende dimensies waarop je je ondersteuning kan afstemmen. Want ‘professioneel beeldbellen’ vergt immers meer dan een goeie tool kiezen en die eens te demonstreren …

polygon icon
Professioneel beeldbellen in welzijnswerk, sociaal werk en geestelijke gezondheidszorg
Bocklandt, P.

Deze brochure bevat een geactualiseerd kader, do’s en don’ts en antwoorden op veelgestelde vragen in verband met professioneel beeldbellen in welzijnswerk, sociaal werk en geestelijke gezondheidszorg.

polygon icon
Beeldbellen in de hulpverlening: Horen, zien en ook voelen?
De Coninck, S. & Emmers, E.

Op basis van literatuuronderzoek beschrijven de auteurs de voordelen en valkuilen van beeldbellen in welzijnswerk – met focus op geestelijke gezondheidszorg.