De kracht van blended ondersteunen in welzijn en gezondheid

Blended aan de slag als sociale of ggz-professional? Dat is face-to-face en online combineren in de dagelijkse praktijk.

Tijdens deze inspiratiedag ontdek je de kracht van blended en maak je kennis met VR, apps en websites, sociale media, beeldbellen, gamen etc... Ontdek hoe je blended kan werken met je doelgroep, welke methodieken je hiervoor kan inzetten en welke competenties je daarvoor nodig hebt. Krijg inspiratie van cliënten, praktijkwerkers, onderzoekers en trainers.

Type
Titel
Auteur(s)
Omschrijving
Link
polygon icon
Blended werken in sociaal werk
Bocklandt, P.

In dit artikel in het tijdschrift VIEWZ wordt duidelijk hoe in de Covid-pandemie een rijke verscheidenheid aan onlinetools werd ingezet in het sociaal werk ... omdat er een sense-of-urgency was. De auteur maakt concreet hoe 'het werken aan pijnpunten in je organisatie' én 'inspirerende getuigenissen van online of blended hulp' ook in de toekomst ervoor kunnen zorgen dat de mix van online en fysieke hulp duurzaam kan geïmplementeerd worden.

polygon icon
Blended aan de slag met www.onlinehulp-apps.be
Brulez, S., Faelens, L. & Jacobs, L.

Apps en websites, waar vind je die en hoe helpen ze je om blended aan de slag te gaan met jouw doelgroep?

polygon icon
Blended aan de slag met online tools en methodieken
Verplancke, J. & Jacobs, L.

Jana Verplancke (Arteveldehogeschool) ging in gesprek met Laura Jacobs (FARA) over het implementeren van de online keuzehulp bij ongeplande zwangerschap.

Deze presentatie werd gegeven tijdens de Inspiratiedag "Blended aan de slag als sociale professional" op 22/09/2022

polygon icon
Blended werken in het CAW en in het CGG
Nicolaï, M. & Faelens, L.

Uitwisseling en inspiratie over blended werken in het CAW (Centrum Algemeen welzijnswerk) en het CGG (Centrum Geestelijke Gezondheidzorg).

Deze presentatie werd gegeven tijdens de Inspiratiedag "Blended aan de slag als sociale professional" op 22/09/2022