Inspiratiedag Waddist

Waddist bestaat 2 jaar en dat willen we vieren met een inspirerende namiddag waar we organisaties en hun jongerenapps in de kijker willen zetten. Hoe werk je samen met jongeren aan een app? Hoe zorg je ervoor dat jongeren je app of game blijven gebruiken? Welke ‘learned lessons’ en inzichten kunnen we met elkaar delen? Tijdens deze namiddag is er ruimte om van elkaar te leren en te netwerken.

Meer lezen

Type
Titel
Auteur(s)
Omschrijving
Link
polygon icon
Digitalisering in de jeugdhulp
Beelen, S. & Bocklandt, P.

Via Bandbreedte zet de Vlaamse Overheid vanuit Agentschap Opgroeien in op het versterken van blended ondersteuning van kinderen jongeren en gezinnen met focus op jeugdhulp. In dit dossier wordt het patchwork-aanbod van Opgroeien beschreven en worden uitdagingen voor de toekomst geformuleerd.

polygon icon
Inspirerend digitaal sociaal werk
Verplancke, J. & De Zitter, M.

Wat werkt er nu écht inspirerend in blended welzijnswerk? Waarrond en hoe stralen sociaal werkers enthousiasme uit als ze face-to-face- en online sociaal aanbod combineren? Dit dossier geeft antwoorden door onder andere in te zoomen op digitale inclusie, een kader rond criteria omtrent wat sociaal werkers inspireert, een link naar 38 getuigenissen over sterke digitale sociaal-werkpraktijken, kanttekeningen bij digitalisering.