Workshop Onlinehulp-apps inzetten

Wist je dat er veel apps en websites bestaan over het welzijn en de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren? Op de App Store of Google Play vind je meteen een lange lijst. Maar welke apps kan je veilig gebruiken met de kinderen, jongeren en gezinnen met wie je werkt?

Welke websites zijn toegankelijk en gebruiksvriendelijk genoeg zodat jij en de jongere er hun weg op vinden? Welke apps zijn genoeg onderbouwd en betrouwbaar? Welke websites zijn helder zodat ook de kinderen en jongeren begrijpen wat er staat?

Onlinehulp-apps.be doet het werk voor jou. Een team van experten screent apps en websites, maakt er een overzichtelijke beschrijving van en bundelt ze op één plek. Benieuwd hoe je aan de slag gaat met deze site? Nieuwsgierig hoe je apps en websites ook in de praktijk gebruikt tijdens je gesprekken en ernaast? Kom dan naar deze workshop.

Uit het programma

  • Wat zijn belangrijke criteria om apps en websites te beoordelen?
  • Hoe vind je je weg op onlinehulp-apps.be?
  • Hoe motiveer je kinderen en jongeren om een app te (blijven) gebruiken?
  • Wanneer kan je zo'n app of website het beste gebruiken?
Type
Titel
Auteur(s)
Omschrijving
Link
polygon icon
Screeningskader voor apps en websites in onlinehulp-apps.be
Bocklandt, P.; Beelen, S.; Claeys, H.; Custers, S.; Mees, A.; Mindermann, O. & Van Daele, T.

Deze nota bevat het screeningskader waarmee apps en websites geselecteerd worden op www.onlinehulp-apps.be - de referentiewebsite voor apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid in Vlaanderen. De auteurs concretiseren hoe ze 'helderheid', 'toegankelijkheid' en 'betrouwbaarheid' als screeningscriteria hanteren.

polygon icon
Blended aan de slag met www.onlinehulp-apps.be
Brulez, S., Faelens, L. & Jacobs, L.

Apps en websites, waar vind je die en hoe helpen ze je om blended aan de slag te gaan met jouw doelgroep?