Flanders'Care incentives 2023

Acht incentiveprojecten rond blended werken in welzijnswerk en zorg

In 2023 worden acht projecten rond blended werken in welzijnswerk en gezondheidszorg ontwikkeld na goedkeuring door Flanders'Care. Deze projecten krijgen een financiële incentive en ondersteuning na een projectoproep.

28 projecten dienden een aanvraag in. 

Deze projecten werden goedgekeurd:

AZ Groeninge ontwikkelt MAINFRAMES

Voor en na een maagoperatie om gewicht te verliezen biedt het ziekenhuis online tools en (digitale) groepssessies aan. Tevens willen ze de mogelijkheden voor digitaal lotgenotencontact voor deze patiëntengroep verkennen.

Klik hier voor meer info over dit project

CAW Zuid-West-Vlaanderen implementeert blended hulp

CAW Zuid-West-Vlaanderen sensibiliseert haar medewerkers via een digitaal leerplatform, een aanspreekfiguur en peer-to-peer-learning. Lessons learned zullen ze opnemen in hun kwaliteitshandboek. Ook acties rond digitale inclusie van hun doelgroep zitten in de scoop van dit project.

Klik hier voor meer info over dit project

Drie CGG's versterken veerkracht van cliënten in wachttijd

Drie CGG's werken een blended aanbod uit als voortraject tijdens de wachttijd. Ze zetten tools in rond het verhogen van veerkracht, stressreductie en emoregulatie. Deze tools kunnen in de CGG's ook in ervaringsruimtes gebruikt worden.

Klik hier voor meer info over dit project

Ebergiste communiceert helder met personen met een beperking

Via Mywepp wordt een individuele planner, agenda, beeldbetool en veel meer ... op maat van personen met een licht mentale beperking (en hun netwerk) doorontwikkeld.

Klik hier voor meer info over dit project

Kompas vzw werkt digitale dagbesteding uit

Dag Panda wordt een veilig platform voor digitale dagbesteding vol activiteiten voor personen met een licht mentale beperking. Dit project focust op het ontwikkelen van een kwalitietsvol activiteitenaanbod.

Klik hier voor meer info over dit project

PZ Onze-Lieve-Vrouw zet in op blended hulp voor drie doelgroepen

Onder andere met behulp van modules uit Therapieland wordt blended hulp rond verslaving, depressie en persoonlijkheidsstoornissen aangeboden. Daarnaast wordt ook alle gebruik van digitale tools in de werking gebundeld.

Klik hier voor meer info over dit project

QIT en CGG VBO ontwikkelen online zelfhulp gericht op sociale angst

De partners ontwikkelen een online aanbod om blended in te zetten bij jongeren met een grotere kwetsbaarheid qua sociaal functioneren. Met als sprekende titel: in verbinding.

Klik hier voor meer info over dit project

Het Raster ontwikkelt een digitaal begeleidingsplatform autisme

In samenwerking met de andere partners in de Liga Autisme Vlaanderen ontwikkelt Het Raster een digitaal begeleidingsplatform voor ouders van kinderen met autisme.