3 oktober 2022

Blended aan de slag als sociale professional.

Tijdens de COVID-pandemie van de voorbije twee jaar werd jij als sociale of GGZ professional uitgedaagd om nabij te blijven en bereikbaar te zijn. In verbinding blijven was nog nooit zo cruciaal: in levenden lijve, per telefoon en heel vaak ook online. Er ontstonden nieuwe manieren van werken, waarbij je steeds vaker aan de slag ging met een mix van communicatiemiddelen: beeldbellen, chat, sociale media …. Ook in de samenleving ging de digitalisering hard: de digitale kloof werd duidelijk zichtbaar. Tijd dus voor een terugblik én vooral om vooruit te kijken.

Wat heeft de versnelde digitalisering teweeggebracht in de praktijk van sociaal werk en hulpverlening? Hoe kunnen we er in de toekomst duurzaam en inclusief mee aan de slag? Hoe zorgen we ervoor dat niemand uit de digitale boot valt?

Een kleine honderd sociale een ggz professionals, onderzoekers, beleidsmakers en softwareontwikkelaars inspireerden elkaar op 22 september tijdens de inspiratiedag 'Blended aan de slag als sociale professional'.

Hier kan je de presentaties downloaden

Digitaal sociaal werk. Sterke praktijken in de kijker.

Blended aan de slag met www.onlinehulp-apps.be

Wat heb je nodig om blended aan de slag te gaan?

Online tools en methodieken

Blended werken in het CAW en het CGG

Sociale media gebruiken in de hulpverlening?