22 november 2021

Onlinehulp-apps.be blijft werken aan kwaliteit

Een jaar na de opstart doen we een nieuwe kwaliteitscontrole op Onlinehulp-apps.be. Ons doel: een blijvend betrouwbaar aanbod aan apps en websites.

Bijna een jaar geleden publiceerden we bij Onlinehulp-apps.be de eerste apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid. Ons opzet: sociale professionals én het grote publiek de weg wijzen naar betrouwbare onlinehulp, en het kaf van het koren scheiden in het bestaande aanbod. Vandaag bevat de appstore meer dan negentig gescreende apps en websites.

Onze garantie: alle apps en websites op onlinehulp-apps.be zijn zorgvuldig gescreend op helderheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Ons team zet voortdurend in op het verbeteren van deze appstore, en op het up-to-date houden van de inhoud.

Hoe garanderen we dat alle opgenomen apps en websites aan de vooropgestelde criteria blijven voldoen? We zijn deze maand gestart met een eerste kwaliteitscontrole. We vragen de app-aanbieders van de eerste lichting om hun app of website te evalueren aan de hand van een zelfevaluatie-instrument dat speciaal daarvoor is ontwikkeld. Aanbieders kunnen daarmee stap voor stap alle informatie over hun app of website nakijken. Onlinehulp-apps.be verwerkt vervolgens de aanpassingen. Zo zorgen we samen voor een blijvend betrouwbare onlinehulpwegwijzer.

Heb je of ken je apps of websites die volgens jou een plaatsje zouden moeten hebben op de appstore? Laat het ons dan weten! Je kan via de website zelf een app of website indienen. Als de app of website door onze screening raakt, dan zorgen wij ervoor dat die op de website verschijnt.

Onlinehulp-apps.be is een samenwerking van SAM, steunpunt Mens en Samenleving, Arteveldehogeschool, Thomas More hogeschool, UC Leuven-Limburg, Howest, Te Gek!?/Steunpunt Geestelijke Gezondheid, online-hulpverlening.be en in4care, met de steun van Vlaanderen.