blended-werken-in-de-praktijk-een-opleiding-voor-ggz-hulpverleners-van-vandaag
25 april 2025

Blended werken in de praktijk — een opleiding voor GGZ hulpverleners van vandaag

Wat als je cliënten niet alleen tijdens de sessies, maar ook tussendoor kunt ondersteunen?

Blended hulpverlening maakt dit mogelijk. Het is een aanpak waarin online tools en face-to-face gesprekken hand in hand gaan, en waarin cliënten actief aan hun herstel kunnen werken op momenten die voor hen passen.

OnlinePsyHulp, een erkend initiatief van CGG Kempen, De Pont en Integra, biedt al sinds 2007 laagdrempelige en wetenschappelijk onderbouwde online ondersteuning. Via modules rond thema’s als angst, depressie, verslaving of perinatale hulp kunnen cliënten zelfstandig aan de slag, met hun hulpverlener als gids aan de zijlijn.

De basisopleiding ‘Blended werken met OnlinePsyHulp’ biedt professionals uit de WUG-beroepen (zoals psychologen en psychotherapeuten) de kans om deze methodiek in de vingers te krijgen. De opleiding bestaat uit twee halve dagen opleiding én tot twaalf supervisiesessies in kleine groep, met veel ruimte voor eigen casusmateriaal en reflectie. Je leert niet alleen de technische kant van het platform, maar vooral hoe je deze werkwijze op een gedragen manier integreert in jouw praktijk.

Waarom kiezen voor blended werken?

Deze aanpak vergroot niet alleen de autonomie van de cliënt, maar geeft ook meer diepgang aan fysieke sessies. Zoals een deelnemer het verwoordde:

“Ik zie nu écht hoe ik cliënten meer systematisch tussen de sessies kan helpen om informatie en oefeningen te doorlopen waardoor er meer diepgang in de fysieke gesprekken op gang komt.”

De opleiding wordt gegeven door twee ervaren psychologen: Mogane De Kesel en Liese Moors, beiden actief binnen OnlinePsyHulp. Ze combineren hun expertise in online werken met ruime praktijkervaring in het begeleiden van cliënten.

De kostprijs bedraagt € 515, inclusief opleiding en supervisie. Daarnaast is er een jaarlijkse licentiekost van € 149,70 voor het gebruik van het platform.

Interesse?

Schrijf je in voor de eerstvolgende reeks via dit formulier of neem contact op via onlinepsyhulp.be.