1 april 2022

Vier afspraken voor je gaat beeldbellen

Een beeldbelgesprek met minder stress en een veiliger gevoel? Daarvoor is het belangrijk om vooraf goede afspraken te maken met je client. Wat de reden voor je gesprek ook is, goede afspraken zijn de sleutel voor een werkbaar beeldbelgesprek.

Deze vier tips kregen we van Maaike van JAC in Gent. Het lijken misschien evidenties, maar de drukte van de dag haalt ons vaak in. Vooraf afstemmen over deze zaken kan wonderen doen:

  1. Een rustige plek. In welke omgeving zit jij om te beeldbellen? En is je cliënt alleen? Probeer een rustige en afgezonderde plaats te creëren zodat je je kan focussen op het gesprek.
  2. Duidelijke verwachtingen. Spreek vooraf af wat de doelstelling van het gesprek is en hoe lang het ongeveer zal duren. Maak je verwachtingen transparant!
  3. Verbinding. Hebben jullie beiden een goede internetverbinding? Denk na over hoe jullie verder contact opnemen als de verbinding plots wegvalt.
  4. Moeilijke momenten. Hoe geeft de client aan dat hij het moeilijk heeft? Denk na over een codewoord-of teken om zonder te veel woorden een pauze in te lassen of een moeilijk moment aan te geven.

Maar vooral: praat met elkaar, stem goed af en gaan!

Maaike geeft deze tips ook in de video 'Getuigenissen beeldbellen'