Virtual reality

Situering

Met een VR-bril of headset dompel je jezelf onder in een virtuele omgeving. Dat biedt heel wat mogelijkheden voor bijvoorbeeld relaxatie, stressbehandeling en afleiding bij zowel cliënten als hulpverleners. Maar welke toepassingen zijn er mogelijk? Bij welke doelgroepen kun je die gebruiken? Hoe werkt dat allemaal en hoe begin je ermee? En is dat niet veel te duur? Deze laagdrempelige introductie toont wat virtual reality (VR) is, geeft voorbeelden van toepassingen en wijst op aandachtspunten als je ermee gaat werken.

Doelgroep

Voor sociale en GGZ professionals die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van VR in welzijn en geestelijke gezondheidszorg

Voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig. Over de duur van de opleiding spreken we vooraf samen af.

Programma

Online infosessie van 1 uur of on-site workshop met presentatie over VR en daarna mogelijkheid om zelf toepassingen uit te proberen.

Trainer

Eva Van Assche is docent en onderzoeker bij Thomas More in de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze focust op hoe digitale toepassingen (bv. applicaties) bijdrage kunnen leveren aan de geestelijke gezondheidszorg.

Fien Buelens is onderzoeker en valorisatiemedewerker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Vanuit haar expertise faciliteert ze de verbinding tussen onderzoek en praktijk.

Tom Van Daele is onderzoekcoördinator Psychologie en technologie bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als klinisch psycholoog doet hij onderzoek naar de toegevoegde waarde van technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Sylvie Bernaerts is onderzoeker bij Thomas More in de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Haar expertise ligt in de inzet van immersieve technologie in de (geestelijke) gezondheidszorg.

Op zoek naar vorming op maat van jouw team of organisatie?